روش های مقاوم سازی ساختمان

روش های مقاوم سازی ساختمان

برخی از روش های مقاوم سازی ساختمان به شرح زیر می باشد

1. مقاوم سازی به روش FRP: استفاده از الیاف پلیمری تقویت‌شده بر روی سطح سازه به منظور افزایش مقاومت سازه در برابر بارهای استاتیک و لرزه‌ای.

2. مقاوم سازی به روش اضافه کردن دیوار برشی: افزودن دیوارهای برشی به سازه به منظور افزایش استحکام و مقاومت سازه در برابر نیروهای برشی.

3. مقاوم سازی به روش استفاده از بادبندهای فلزی کمانش تاب: نصب بادبندهای فلزی که به صورت انعطاف‌پذیر در سازه قرار می‌گیرند و از اثرات نیروهای لرزه‌ای و جانبی جلوگیری می‌کنند.

4. مقاوم سازی به روش استفاده از میراگر یا دمپر: استفاده از دستگاه‌های میراگر یا دمپر به منظور کنترل و کاهش نیروها و جابجایی‌های ناشی از زلزله.

5. مقاوم سازی به روش استفاده از جرم‌های متمرکز پاندولی: نصب جرم‌های متمرکز پاندولی در سازه به منظور تغییر مرکز جرم سازه و کاهش انرژی لرزه‌ای.

6. مقاوم سازی به روش استفاده از ژاکت‌های فلزی و بتنی: پوشش دادن سازه با ژاکت‌های فلزی و بتنی به منظور افزایش مقاومت و استحکام سازه.

7. مقاوم سازی به روش استفاده از جداگرهای لرزه‌ای: استفاده از جداگرهایی که به سازه امکان حرکت و جدایی از زمین را در زمان وقوع زلزله می‌دهند.

8. مقاوم سازی به روش استفاده از مهاربند های فولادی: استفاده از مهاربندهای فولادی به منظور افزایش استحکام و سختی سازه.

9. مقاوم سازی به روش پس کشیدگی و پیش تنیدگی: استفاده از روش‌های پس کشیدگی و پیش تنیدگی در سازه به منظور تقویت و افزایش مقاومت سازه.

10. مقاوم سازی دیوارها با استفاده از کامپوزیت FRCM: استفاده از سیستم‌های کامپوزیت FRCM (Fiber-Reinforced Cementitious Matrix) بر روی دیوارها به منظور افزایش مقاومت و استحکام آنها.

11. مقاوم سازی به روش ترمیم بتن کرمو و شن نما: استفاده از روش‌های ترمیم بتن نظیر کرمو (Cathodic Protection) و شن نما (Shotcrete) بر روی سازه به منظور تقویت و بازسازی بتن آسیب دیده.

12. مقاوم سازی به روش تزریق رزین در بتن: تزریق رزین و مواد مشابه به داخل ترک‌ها و نقاط ضعیف بتن به منظور افزایش مقاومت و استحکام سازه.

13. مقاوم سازی به روش ترمیم بتن ترک خورده: استفاده از روش‌های تعمیر و ترمیم ترک‌های بتنی با استفاده از مواد و تکنیک‌های مختلف.

14. مقاوم سازی به روش ترمیم دیوارهای شکم‌داده: استفاده از روش‌های تعمیر و ترمیم دیوارهای شکم‌داده به منظور افزایش استحکام و ثبات آنها.

15. مقاوم سازی به روش تسطیح و ترمیم بتن کف: استفاده از روش‌های تسطیح و ترمیم بتن کف به منظور تعمیر و تقویت کف سازه.

16. مقاوم سازی به روش استفاده از بادبندهای هم‌محور یا برون‌محور فولادی: نصب بادبندهایی که به صورت هم‌محور یا برون‌محور در سازه قرار می‌گیرند و به منظور افزایش مقاومت و استحکام سازه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

17. مقاوم سازی به روش استفاده از میان‌قاب با مصالح بنایی: استفاده از میان‌قاب‌هایی که با استفاده از مصالح بنایی (مانند چوب یا فولاد) ساخته می‌شوند به منظور افزایش استحکام و مقاومت سازه.

18. مقاوم سازی به روش استفاده از جدایش‌گرهای پایه: استفاده از جدایش‌گرهایی که به سازه امکان حرکت و جدایی از زمین را در زمان وقوع زلزله می‌دهند.

19. مقاوم سازی به روش استفاده از پوشش و غلاف فولادی: در این روش ورق‌های فولادی به سطح سازه اضافه می‌شوند. این ورق‌ها به صورت محافظ بر روی بخش‌های ضعیف و آسیب‌پذیر سازه نصب می‌شوند.

روش های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله

  1. مقاوم‌سازی با استفاده از میراگر (Base Isolation)
  2. جداساز لرزه‌ای (Seismic Isolation)
  3. استفاده از مصالح تقویتی اف آر پی FRP (Fiber-Reinforced Polymers)
  4. ژاکت بتنی (Concrete Jacketing)
  5. دیوار برشی (Shear Walls)