روش های مقاوم سازی ساختمان
برخی از روش های مقاوم سازی ساختمان به شرح زیر می باشد
1. مقاوم سازی به روش FRP: استفاده از الیاف پلیمری تقویتشده بر روی سطح سازه به منظور افزایش مقاومت سازه در برابر بارهای استاتیک و لرزهای.
2. مقاوم سازی به روش اضافه کردن دیوار برشی: افزودن دیوارهای برشی به سازه به منظور افزایش استحکام و مقاومت سازه در برابر نیروهای برشی.
3. مقاوم سازی به روش استفاده از بادبندهای فلزی کمانش تاب: نصب بادبندهای فلزی که به صورت انعطافپذیر در سازه قرار میگیرند و از اثرات نیروهای لرزهای و جانبی جلوگیری میکنند.
4. مقاوم سازی به روش استفاده از میراگر یا دمپر: استفاده از دستگاههای میراگر یا دمپر به منظور کنترل و کاهش نیروها و جابجاییهای ناشی از زلزله.
5. مقاوم سازی به روش استفاده از جرمهای متمرکز پاندولی: نصب جرمهای متمرکز پاندولی در سازه به منظور تغییر مرکز جرم سازه و کاهش انرژی لرزهای.
6. مقاوم سازی به روش استفاده از ژاکتهای فلزی و بتنی: پوشش دادن سازه با ژاکتهای فلزی و بتنی به منظور افزایش مقاومت و استحکام سازه.
7. مقاوم سازی به روش استفاده از جداگرهای لرزهای: استفاده از جداگرهایی که به سازه امکان حرکت و جدایی از زمین را در زمان وقوع زلزله میدهند.
8. مقاوم سازی به روش استفاده از مهاربند های فولادی: استفاده از مهاربندهای فولادی به منظور افزایش استحکام و سختی سازه.
9. مقاوم سازی به روش پس کشیدگی و پیش تنیدگی: استفاده از روشهای پس کشیدگی و پیش تنیدگی در سازه به منظور تقویت و افزایش مقاومت سازه.
10. مقاوم سازی دیوارها با استفاده از کامپوزیت FRCM: استفاده از سیستمهای کامپوزیت FRCM (Fiber-Reinforced Cementitious Matrix) بر روی دیوارها به منظور افزایش مقاومت و استحکام آنها.
11. مقاوم سازی به روش ترمیم بتن کرمو و شن نما: استفاده از روشهای ترمیم بتن نظیر کرمو (Cathodic Protection) و شن نما (Shotcrete) بر روی سازه به منظور تقویت و بازسازی بتن آسیب دیده.
12. مقاوم سازی به روش تزریق رزین در بتن: تزریق رزین و مواد مشابه به داخل ترکها و نقاط ضعیف بتن به منظور افزایش مقاومت و استحکام سازه.
13. مقاوم سازی به روش ترمیم بتن ترک خورده: استفاده از روشهای تعمیر و ترمیم ترکهای بتنی با استفاده از مواد و تکنیکهای مختلف.
14. مقاوم سازی به روش ترمیم دیوارهای شکمداده: استفاده از روشهای تعمیر و ترمیم دیوارهای شکمداده به منظور افزایش استحکام و ثبات آنها.
15. مقاوم سازی به روش تسطیح و ترمیم بتن کف: استفاده از روشهای تسطیح و ترمیم بتن کف به منظور تعمیر و تقویت کف سازه.
16. مقاوم سازی به روش استفاده از بادبندهای هممحور یا برونمحور فولادی: نصب بادبندهایی که به صورت هممحور یا برونمحور در سازه قرار میگیرند و به منظور افزایش مقاومت و استحکام سازه مورد استفاده قرار میگیرند.
17. مقاوم سازی به روش استفاده از میانقاب با مصالح بنایی: استفاده از میانقابهایی که با استفاده از مصالح بنایی (مانند چوب یا فولاد) ساخته میشوند به منظور افزایش استحکام و مقاومت سازه.
18. مقاوم سازی به روش استفاده از جدایشگرهای پایه: استفاده از جدایشگرهایی که به سازه امکان حرکت و جدایی از زمین را در زمان وقوع زلزله میدهند.
19. مقاوم سازی به روش استفاده از پوشش و غلاف فولادی: در این روش ورقهای فولادی به سطح سازه اضافه میشوند. این ورقها به صورت محافظ بر روی بخشهای ضعیف و آسیبپذیر سازه نصب میشوند.
روش های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله
- مقاومسازی با استفاده از میراگر (Base Isolation)
- جداساز لرزهای (Seismic Isolation)
- استفاده از مصالح تقویتی اف آر پی FRP (Fiber-Reinforced Polymers)
- ژاکت بتنی (Concrete Jacketing)
- دیوار برشی (Shear Walls)